Home
Aktuálne číslo
Archív
Bonusy
Príbehy
Témy
Kontakty
 

Rodina je obrazom Boha, ktorý si hovorí „Ocko"


Čomu všetkému venujeme svoju pozornosť? Čo zaberá väčšinu nášho času a energie?

Myslím, že tí, ktorí máme vlastnú rodinu, sa zhodneme, že práve rodina je tým, čo z veľkej časti vypĺňa náš život. A je to tak v poriadku: A stvoril Boh človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril, muža a ženu ich stvoril. Boh ich požehnal a povedal im: „Ploďte a množte sa a naplňte zem!" (Gn 1,27-28). Je to prirodzené povolanie každého človeka: Povolanie k manželstvu je vpísané v samej prirodzenosti muža a ženy ako vyšli z rúk Stvoriteľa (KKC 1603).

Nie je to nejaká zastaralá forma života, ani kopa nikdy sa nekončiacich problémov. Je to povolanie. Od Boha. Je to obraz Boha, ktorý si hovorí „Ocko" (aj keď jeho láska má rovnako aj materinské črty). Ježiš ho tak volal neustále. Žiadne „Pane", „Šéfe", „Vedúci", ... . Jednoducho „Abba", ocko, ocinko, tatinko. Dosť familiárne, rodinne.

Chceme vás povzbudzovať v tomto povolaní. James Dobson napísal knihu s názvom „Rodičovstvo chce odvahu". Verím, že pri čítaní týchto stránok prijmete od Ocka odvahu, nádej, trpezlivosť a vytrvalosť, radosť a najmä lásku pre svojich blízkych. Lebo Ocko je Láska.


Richard Vašečka

autor
Ja osobne začínam vynechávať slovo modlitba zo svojho slovníka. Zdá sa mi, že pod týmto slovom si väčšina kresťanov ..
 
autor
Posledné mesiace boli či už pre vládu alebo parlament veľmi hektické. Zavraždením novinára Janka Kuciaka a jeho ..
 
autor
Pán miluje, keď s ním kráčaš po ceste, ktorú ti vybral.
 
Richard
Eduard Heger
Maria Spesova
Adam Mackovjak
Mata
Marek
Mario
Michal Svetko
Roman Seko
Facebook
Redakcia
Kontakt
Prihlásenie